Muuttumisleikki, josta tuli uuden alku

 

Muuttumisleikki, josta tulikin jonkun uuden alku

Lähdin miettimään, paljonko ulkonäköön voidaan vaikuttaa ulkoisilla asioilla. Ja mikä on sisäisten tekijöiden merkitys. Entä miten mieli vaikuttaa ulkoiseen olemukseen. Työssäni kohtaan paljon ihmisiä, joilla on huoli omasta ulkonäöstä. Murehditaan mm. juonteita, ikääntymistä ja sen merkkejä, läikikästä ja punoittavaa ihoa, kuivuutta tai herkkyyttä jne. Kun kysyn asiakkailta, miten ihoa hoidetaan, paljonko nukutaan ja entä ruoka ja lepo, vastaus on usein pysähdyttävä. Itsensä hoitaminen on unohtunut arjen keskellä ja peilistä katsoo aivan vieras ihminen. Jotta en aina vain jankuttaisi unesta, vedestä, hyvistä rasvoista, voiteista ja lista on pitkä.. Päätin tutkia asiaa. Syntyi idea muuttumisleikistä. Idea sai siivet ja lähti lentoon elämään omaa tietään.

Tämä on alku. Muutos siivittäköön kohteensa korkealle uusiin tuuliin.

Riitta

 

Tästä lähdetään liikkeelle:

Rillitäti, tosin kuvista puutuu juurikin ne silmälasit, ovat ehkä taas hukassa =)


Kahvinkeittimen pörinä pitää minut vain juuri ja juuri hereillä. Silmät ovat raskaat, olo on raskas, uupunut. Viime yö meni taas vähillä unilla, tunti siellä ja toinen tuolla. Kevyttä koiran unta, vahtikoira aina valppaana. Viime vuodet ovat kuluneet nopeasti. Vasta äskettäin olen havahtunut siihen, että olen unohtanut, kuka minä oikeastaan olen. Olen keskittänyt kaiken huomion lapseeni, jolla on erityisiä tarpeita. Ollut äiti, sairaanhoitaja, ja isäkin ja samalla hukannut itseni. Lohduttauduin aina sillä, että tummat silmänaluset ovat trés chic ranskanmaalla. Jotain on siis mennyt suoraan maaliin asti. Pandat ovat muodissa.

Olen nelikymppinen nainen pk-seudulta, täyspäiväisesti mukana työelämässä, asiakaspalvelun ytimessä. Vastaava. Vastattavaa siis riittää myös työelämässä. Alituinen kiire, stressi, epäsäännöllinen elämänrytmi, kiireen ja väsymyksen sanelemat huonot valinnat tuntuvat jo olossani. En nuku tarpeeksi, en muista syödä, löydän vitamiinit purkista silloin, kun löydän purkit ja silmälasinikin ovat aina hukassa. Itseeni panostamisen taidosta nyt puhumattakaan! Tukka on liian helppo vetäistä nutturalle, peiliin en enää jaksa katsoa. Tärkeintä on vain juosta ja ehtiä, jakaantua, monistua, olla aina ja joka paikassa ja kaikkia varten. Siskoni lapset kutsuvat minua Rillitädiksi ja se minä taidan kyllä ollakin

Mutta tämä saa nyt riittää! Sain kutsun muuttumisleikkiin, jolla on välittömän muutoksen lisäksi myös todella kauas kantoisia vaikutuksia. Remonttiin joutaa nyt koko nainen, paketti on laitettava kuntoon niin sisältä kuin ulkoakin. Muutoksia on luvassa paljon mutta jokaista niistä odotan innoissani! Muutos lähtee liikkeelle pieninä aaltoina ja minä..minä olen aikeissa opetella lautailemaan niiden harjoilla vielä silloinkin, kun ne keräävät voimiaan ja kasvavat täyteen mittaansa läsähtäen lopulta täydellä intensiteetillä päin elämääni, joka ei pitkään aikaan ole ollut itseni näköistä.

Sanna

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *